• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 14-те грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14-те грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

2020-12-14

14-те грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Така дата обрана невипадково — в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні 14 грудня — пам’ятний день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи.

Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця. А з 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ще й офіційно заснований на законодавчому рівні.

Відтак прийміть, шановні ліквідатори, щирі вітання від Хустського міського голови Володимира Кащука.

Шановні земляки-ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – з Днем вшанування вашого подвигу!

Ми були свідками героїчних зусиль цілого покоління наших співвітчизників, які врятували майбутнє для своїх нащадків.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які проживають на території нашого міста та не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Щиро бажаю всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Кiлькiсть переглядiв: 128

Коментарi